People, however, feel angry and anxious sometimes while enjoying SMS. More and more rubbish short messages that contain such content as erotic, gambling, or advertising are sent to cell phone users, which seriously violated the user's privacy. Because the sender of these rubbish short messages do not take into account whether people need them or not, and do not get the permission from users to transmit these rubbish short messages to them. 

    As we know, everyone has the right to communication freely with other people, and the right to refuse communication with people they don't like to. But these rights were not guaranteed in SMS. Users do not receive rubbish short messages on a voluntary basis. If you fell angry and disgusted with some rubbish message to your cell phone, and do not want to see it again, that means such message is in contradiction with your wish, and violates your privacy. MMS also promote the transmission of unhealthy information on the Internet from computer to cell phone, which must ex-tend the scope and influence of rubbish short message. 

    The rapid development of mobile communications may suffer a lot if there is no change in the way of transmitting SMS. More and more users of cell phone are disturbed by rubbish short messages, and their privacy is. violated by mobile communications service, which is also not a benefit for the development of mobile communications service. 

'/>
微信刷题,考证常用
  • 所属考试公共英语三级试题库
  • 试题题型【阅览了解 Section A】
试题内容
    SMS (Short Message Service) gradually becomes the main service for cell phone users for its great charming. In addition, the development of mobile communications technology and service has created favorable condition for SMS. For example, MMS, multimedia messaging service, is new type of message service on the basis of SMS. It allows transmission of multimedia messages between cell phone and computer, as well as between cell phones. Communication with SMS is quite convenient. You can write a message after carefully thinking what you want to say with many words without worrying about money. Actually, SMS enjoys the absolute majority utilization among mobile service. In China, the number of short message transmitted is 2,200 billion in 2003. 

    People, however, feel angry and anxious sometimes while enjoying SMS. More and more rubbish short messages that contain such content as erotic, gambling, or advertising are sent to cell phone users, which seriously violated the user's privacy. Because the sender of these rubbish short messages do not take into account whether people need them or not, and do not get the permission from users to transmit these rubbish short messages to them. 

    As we know, everyone has the right to communication freely with other people, and the right to refuse communication with people they don't like to. But these rights were not guaranteed in SMS. Users do not receive rubbish short messages on a voluntary basis. If you fell angry and disgusted with some rubbish message to your cell phone, and do not want to see it again, that means such message is in contradiction with your wish, and violates your privacy. MMS also promote the transmission of unhealthy information on the Internet from computer to cell phone, which must ex-tend the scope and influence of rubbish short message. 

    The rapid development of mobile communications may suffer a lot if there is no change in the way of transmitting SMS. More and more users of cell phone are disturbed by rubbish short messages, and their privacy is. violated by mobile communications service, which is also not a benefit for the development of mobile communications service. 

1.[单选题]From the text we know that_____________________
  • A.people should refuse rubbish short messages
  • B.SMS should think of a way to get rid of rubbish short messages
  • C.MMS should not allow people to send messages from the Internet to cell phones
  • D.SMS benefits from rubbish short messages
  • 解题思路:题干意为“从这篇文章咱们能够知道什么?”A人们应该回绝废物短信,B短信服务应该想办法除去废物短信,C多媒体服务不应该答应人们从网上给手机发信息,D短信服务从废物短信中获益,A、C、D都不是文章想阐明的观念,B最恰当辞意。故选B。
2.[单选题]People sometimes don't enjoy SMS because_____________ 检查资料
  • A.SMS also sends rubbish short messages
  • B.SMS violates their privacy
  • C.SMS does not consider whether people need it or not
  • D.SMS doesn't get people's permission to send them messages
  • 解题思路:题干意为“人们有时并不喜爱短信服务是因为什么?”文章第二段谈到了这个问题,但咱们需求将四个答案与原文逐个比照、逐个扫除。B短信服务侵略了人们的隐私,而从第二段第二句话能够看出是废物短信严峻侵略了用户的隐私,因而扫除B。相同从最终一句话能够看出是发废物短信的人没有考虑人们是否需求废物短信,没有得到人们的答应就发废物短信,能够扫除C、D。正确答案为A。
3.[单选题]By MMS, short messages can be transmitted except between____________ 检查资料
  • A.cell phones
  • B.computers
  • C.cell phone and computer
  • D.mobile phone and computer
  • 解题思路:题干意为“经过MMS,短信息能够在除下面什么以外的设备上传送?”从文章榜首段第四句话能够看出能够在手机和电脑以及手机之间传送,文章并没有说到在电脑之间发短信息,因而正确答案为B。
4.[单选题]__________ has created a good condition for SMS. 检查资料
  • A.Multi-media messaging service
  • B.Mobile communications technology
  • C.Mobile communications service
  • D.Mobile communications technology and service
  • 解题思路:题干意为“什么为短信服务发明了一个良好条件?”从文章榜首段第二句话能够看出是“the development of mobile communications technology and service”即移动沟通技能和服务的发展为短信服务发明了有利条件,因而正确答案为D。
5.[单选题]MMS may violate people's privacy because_______________
  • A.SMS doesn't take measures to forbidden it
  • B.SMS doesn't guarantee people's privacy
  • C.it makes rubbish short messages transmission easier
  • D.it extends the scope and influence of rubbish short message
  • 解题思路:题干意为“MMS可能会侵略人们的隐私是因为什么?”从文章第三段最终一句话能够看出MMS促进网上的不健康信息能够从电脑传到手机上,然后扩展了废物短信的规模和影响,归纳考虑这一段话上下文的意义,咱们能够判别正确答案为C。
公共英语三级在线题库
  • 参考答案:B,A,B,D,C